Mixed Tapes

Een kleine ode aan cassettebandjes.

Cassettebandjes?

Hoewel het draaien van cassettebandjes voor ons verleden tijd is, blijven ze nog altijd een nostalgische aantrekkingskracht behouden. Het was namelijk de eerste muziekdrager waar we onze persoonlijke voorkeuren op konden bewaren. En bovendien hadden we er een gewoonte van gemaakt om zowel de bandjes als de hoesjes rijkelijk te versieren. Ongehinderd door enige vakkennis en nog totaal onbewust van grafische ‘regels’ gingen we ze te lijf met stift, verf en fotokopieën en werden ze spelenderwijs bewerkt tot heuse kunstwerkjes die een verhaal vertelden in onze eigen taal.

Dit project is een kleine ode aan die tijd. En net als met onze muzieksmaak komt er van alles langs: abstract, realistisch, lichtvoetig, indringend, getekend, geschilderd en fotografisch.

Het Playing with tapes-doosje

Nee, dit doosje bevat geen kaartspel, we gaan niet kwartetten met cassettebandjes. Playing, oftewel spelen, komt vanuit het spelen met verschillende (druk)technieken en verwijst tevens naar het afspelen van audiotapes.
Dit doosje bevat 45 verschillende ontwerpen gereproduceerd door middel van diverse druktechnieken als risoprint, zeefdruk, linosnede en zelfgemaakte stempels.

Playing with tapes is gemaakt in een oplage van 25 genummerde, met de hand gestempelde ‘retaped’ doosjes, met elk 45 prints.
Elk doosje bevat 28 risoprints, 7 zeefdrukken, 3 linosnedes, 2 reliëfdrukken (waarvan één met ponsgaten), 3 handgestempelde afdrukken (1 met houten letters, 2 met handgemaakte stempels, gemaakt van ongebruikelijke stempelmaterialen zoals een oude yogamat), 1 tetrapak droge naald ets en 1 laserprint met Omnicrom hot foil (voor wat extra nostalgie).
De afdrukken in dit doosje zijn 7,5 x 10 cm. Het doosje zelf is uiteraard iets groter

Bonus

En zoals muziekalbums soms bonus tracks hebben, hebben we bonusset van 10 prints. Van de bonusprints zijn slechts 10 sets beschikbaar, met daarin enkele zeefdrukken, riso’s en nog een linosnede. (Alleen verkrijgbaar in combinatie met het Playing with tapes doosje.)

Nog meer cassettebandjes

Cassette tape – handgedrukte zeefdruk in 3 kleuren, 50 x 65 cm, 300 gr Munken Polar Rough.
Oplage van 20 gesigneerde en genummerde afdrukken.

Cassettebandje – risoprint in 2 kleuren op A4, 160 gr biotop
(ook onderdeel van onze risoprint-serie ‘Bijzonder Alledaags’, prints van alledaagse voorwerpen)

Een selectie van de riso- en zeefdrukken die in het doosje te vinden is, is ook in een kleine oplage verkrijgbaar als combi-prints. Op bovenstaande foto zie je 2 riso-combi-prints.