Expositie: Mixed Tapes en nog wat…

VrijFormaat expo bij dB’s Utrecht

Op zondag 22 januari was de opening van onze expositie in het cafe van dB’s in Utrecht.
Je kan ons werk nog tot eind februari hier bekijken.
dB’s, CAB Rondom 100, Utrecht

MIXED TAPES

Een lading herbruikbare, kartonnen doosjes en een altijd aanwezige print/druk-behoefte in combinatie met een aanval van nostalgie en voilà… je hebt een cassettebandjes project.

Dit project is een kleine ode aan de tijd dat we veelvuldig gebruikt maakten van deze, zeker naar huidige maatstaven, rete onhandige geluidsdragers. Wij worden namelijk nog altijd blij van de aanblik van cassettebandjes, want hierop konden we voor het eerst onze eigen muzieksmaak vastleggen. En bovendien was het heerlijk om zowel de tapes als de hoesjes te lijf te gaan met stift, verf en fotokopieën.
Dus ondanks het eindeloze spoelen, de tape ‘etende’ decks en de vaak zwevende klanken van grijsgedraaide exemplaren, blijft er nog altijd een warm gevoel bestaan voor die gekke ouderwetse bandjes. Tja, eerste liefdes zitten nu eenmaal diep.

De kartonnen doosjes zijn re-taped tot Playing with Tapes Box en uiteindelijk gevuld met 45 prints in verschillende druk–technieken. Daarnaast is er een handgedrukte zeefdruk poster en een serie A4 risoprints.

NOG WAT…

Het nog-wat-deel van de expo bestaat uit een aantal series prints die we gemaakt hebben op onze risograaf.

Utrecht – portretten van een stad
Niet alleen de toeristische hotspots, maar vooral dingen die ze tegen­komen als ze van A naar B fietsen. Interessante grafische lijnen, mooie details, vreemde contrasten of indrukwekkende lelijkheid, alles kan een inspiratiebron zijn.

Bijzonder Alledaags
Strakke, grafische ontwerpen in rood en blauw van gewone, dagelijkse dingen. Allemaal objecten of gebruiksvoorwerpen die zo vanzelf­sprekend bij het dagelijks leven horen dat het niet meer opvalt hoe geniaal hun ontwerp is of hoe levensveranderend het ooit geweest is.

Vogels
De liefde voor natuur en alles wat er leeft is met de paplepel ingegoten. Zo ook het spotten van vogels.
De pints hangen her en der verspreid. Zoekt en gij zult vinden…