Printing on Demand, wat houdt dat in? Nou, eigenlijk precies wat de naam zegt. Je upload een ontwerp naar de site en pas wanneer het daadwerkelijk besteld wordt, gaat het geprint worden op een product naar keuze. Van koffiemok tot dekbedhoes. De basis van het product is al klaar, maar het eindproduct wordt pas gemaakt als er ‘demand’ oftewel vraag naar is.

Dergelijke bedrijven bieden ontwerpers en kunstenaars, naast de mogelijkheid om hun werk te laten printen op diverse producten, tevens de mogelijkheid om het via hen te verkopen. Wij uploaden onze ontwerpen naar de site en zij regelen de rest. Ze printen, maken en versturen het product en wij krijgen een percentage van de winst van dat specifieke item.

Er zijn tegenwoordig allerlei bedrijven die deze diensten aanbieden. Allemaal met een eigen serie producten. Momenteel maken wij gebruik van onder andere Redbubble, Society6, Werk aan de Muur en Spoonflower.

Redbubble

Bij Redbubble hebben ze, naast allerlei homedecor producten, schrijfboekjes en legpuzzels, ook veel verschillende soorten T-shirts en hoodies voor volwassenen en kinderen. Kijk hier wat ze allemaal te bieden hebben.

Society6

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er ook verschillende soorten kussens, klokken, dienbladen, leggings, zowel doorschijnende als verduisterende gordijnen en nog veel, veel meer, dus neem een kijkje in onze Society6 shop.

Werk aan de Muur

Zoals de naam al doet vermoeden, produceren ze bij Werk aan de Muur allerlei soorten printwerk om aan de muur te hangen. Wij bieden via deze site een kleine selectie van onze onwerpen.

Spoonflower

Bij Spoonflower kun je diverse patronen bestellen op stof en behang. Van de stoffen maken ze als je dat wilt ook diverse producten zoals dekbedhoezen, tafelkleden en gordijnen.

Verzending

Werk aan de Muur is gevestigd in Nederland, zodoende zijn er daar geen onverwachte zaken of onduidelijkheden te verwachten wat betreft de verzending.

Het hoofdkantoor van Redbubble is echter gevestigd in Australië en Society6 zit in de Verenigde Staten. Dat maakt op zich niet uit voor bestellingen, beide leveren namelijk wereldwijd. En zowel Redbubble als Society6 werken samen met partners die in andere landen gevestigd zijn. Zo heeft Redbubble bijvoorbeeld partners in Nederland, Duitsland en Frankrijk, en proberen ze het in een land te produceren zo dicht mogelijk bij de persoon die het bestelt.

Maar voor producten die buiten de EU worden geproduceerd, kan het zijn dat je te maken krijgt met invoerrechten (zowel bij bestellingen van Redbubble als Society6).
Dat kan extra kosten met zich mee brengen die behoorlijk kunnen oplopen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Kijk op de site van de belastingdienst voor actuele informatie.

Het goede nieuws is dat Redbubble deze extra kosten vergoedt! Lees hier hoe je dat geld terug krijgt. Bovendien bieden ze een lijst waar welk product van Redbubble geproduceerd wordt.