header2021
site2021home
Hallo allemaal,

Oei, we kwamen er daarnet achter dat we de laatste nieuwsbrief verstuurd hebben in oktober vorig jaar. Dat is wel erg lang geleden.
Maar we hebben zeker niet stil gezeten. Leuke opdrachten voor Omniafausta en zeker ook veel nieuw werk voor VrijFormaat. En last but not least ook nog een compleet nieuwe website voor VrijFormaat.
De site is nu live en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Joke & Esther

Andere afzender

Voorheen stuurden we de nieuwsbrieven altijd vanuit Omniafausta. Wellicht was het jullie al opgevallen dat dat deze keer niet het geval is. Vanaf nu krijgen jullie onze berichten via VrijFormaat. Het is een vestzak-broekzak-situatie, maar voor de helderheid wilden we het toch even noemen, zeker voor de mensen die ons met name kennen via Omniafausta.
logo met afb 2

Nieuwe website

Zoals gezegd, VrijFormaat heeft een geheel nieuwe site. En niet alleen een frisse jas voor oude informatie, nee de site heeft ook een andere indeling, een nieuw helder menu en extra informatie zoals een stukje geschiedenis. Zoals vanouds is het in twee talen en met een overzicht van alle collecties. Hier kan je de site in z’n geheel bekijken.
home knop riso
pag riso
home hamburger 1
Riso prints from the series Bloom ©VrijFormaat

Nieuw werk

Dat we verslingerd zijn aan het maken van risoprints zal niemand ontgaan zijn. Je kan ze allemaal terug vinden op onze site. Maar we willen hieronder 2 nieuwe series uitlichten met een paar voorbeelden.

Utrecht, portretten van een stad

We wonen en werken nu al zo lang in Utrecht dat het hoog tijd was voor een reeks portretten van ‘ons stadsie’. Niet alleen de toeristische hotspots, maar vooral dingen die we tegenkomen als we van A naar B fietsen. Plekken waar we van houden of juist een haat-liefde verhouding mee hebben, maar die wel interessante grafische lijnen opleveren. Mooie architectonische details, vreemde contrasten of indrukwekkende lelijkheid, het kunnen allemaal inspiratiebronnen zijn.
utrecht-bollendak
risoprint Utrecht Inktpot & UFO door VrijFormaat
Utrecht - brugwachtershuisje, riso door VrijFormaat

Vogels

Het schijnt dat vogels kijken tijdens de corona-lockdowns extra populair geworden is. Snappen we helemaal! Bij ons werd het al met de paplepel ingegoten, en we vinden het nog altijd even leuk. Bovendien is het een heel goed onderwerp om een serie illustraties van te maken. We zijn begonnen met vogels die in onze omgeving te zien zijn. Dus vogels die veel voorkomen in en rond de bebouwde omgeving in het midden van Nederland. Maar gezien de grote liefde voor reizen, zullen waarschijnlijk ook fascinerende vogels uit heel andere streken een plek krijgen.
merel
reiger
pimpelmees

Atelierroute Utrecht 2021

Al ons nieuwe werk kan je komen bekijken tijdens de nieuwe atelierroute in oktober. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal onze studio geopend zijn van 12.00 tot 17.00 en kan je komen koekeloeren, een praatje maken en uiteraard ook iets moois aanschaffen uit een van onze collecties.
Hopelijk zien we je dan!
(Het duurt nog even, dus we zullen tegen die tijd nog wel een herinnering sturen)
waterlelie borduursel
Voor nu wensen we iedereen alvast een prachtige zomer, ontspan en geniet!
Joke en Esther

VrijFormaat op internet en social media:

website instagram facebook pinterest