header
riso-wasknijper
Hallo allemaal,

Deze nieuwsbrief staat in het teken van riso. Ehm... Riso? Ja, wij hebben nu een eigen risograafmachine om mee aan de slag te gaan. In eerste instantie zal dat voor ons vrije werk zijn, dus voor VrijFormaat. Maar als we alle eigenaardigheden van onze tweedehands machine hebben ontdekt en alle mogelijkheden onder de knie hebben, kan er in de toekomst eventueel ook gedrukt worden in opdracht.

Joke & Esther

Riso?

Riso of risografie is een duurzame stencildruktechniek met een machine die eruitziet als een kopieeraparaat.
De afdrukken lijken echter meer op een zeefdruk dan op een kopie of kleurenprint, want risoprinten is een doordruktechniek. En net als bij zeefdruk wordt elke kleurlaag apart gedrukt.

De risograph is oorspronkelijk ontwikkeld voor hoge oplage printen voor scholen en verenigingen e.d., maar is ondertussen ook een geliefd medium voor ontwerpers en kunstenaars om juist kleine oplages mee te maken.


De techniek heeft een heel eigen charme door de intense kleurmogelijkheden, kleine imperfecties en halftransparante inkt waardoor interessante mengeffecten ontstaan bij meerkleuren drukwerk.
droogrek2
Piranha - bite me - detail

Riso prints op Etsy

In onze Etsy-shop staat ons huidige aanbod aan riso prints. Een deel hiervan hebben we op onze eigen machine gemaakt. We hopen de komende tijd hier nog veel meer aan toe te voegen!

Atelierroute

Alvast een vroege aankondiging: er is dit jaar weer een atelierroute in Utrecht, deze keer in de zomer.
En VrijFormaat doet weer mee!

Zet zondag 7 en zondag 14 juni dus alvast in je agenda.
golden circles
Klik op onderstaand afbeelding om alvast een klein voorproefje te krijgen van wat je zoal kunt zien bij ons tijdens de Atelierroute. Tevens kun je hierin de riso aan het werk zien (en horen).
video-beginscherm

VrijFormaat op internet en social media:

website instagram facebook pinterest 
poodle roze
poodle-blauw
french poodle-detail